Historie


Grundejerforeningen Professorkvarteret

Taulov


Taulovs historie

Hentet fra Wikipedia

Taulov

Region:Region Syddanmark

Kommune:Fredericia Kommune

Sogn:Taulov Sogn

Postnr.:7000 Fredericia

Demografi

Taulov by:3.367 (2013)

Kommunen:50.374 (2013)

 

Hjemmeside:www.fredericia.dkTaulov (tidl. Tavlov) er en by i Sydjylland med 3.367 indbyggere (2013), beliggende 10 kilometer sydvest for Fredericia. Den er delt i to dele af Taulovmotorvejen mellem Fredericia og Kolding, som åbnede i 1970. Taulov befinder sig i Fredericia Kommune og hører til Region Syddanmark.

Historie [redigér]


Bopladser ved Taulov kan dateres 2.500 år tilbage i historien. Taulov Kirke er fra 1200-tallet, og blev totalrenoveret i 1999. Det ligger på et af områdets højeste punkter ved kanten til Elbodalen.

Området har haft stor betydning for beskyttelsen af Kolding Fjord. Slottet Høneborg, som i dag kun er en lille bakke, spillede en vigtig rolle i dette.

Efter grundlæggelsen af Fredericia i 1650 og kongens forsøg på at skaffe borgere til hans nye by, blev området omkring Taulov mere eller mindre forladt. Først da jernbanen kom i 1860'erne skete der igen noget i byen, dog mere end en km fra den oprindelige gamle by. Udviklingen skete dog langsomt, men efter motorvejens indvielse gik det stærkt. På grund af den centrale placering i Danmark samt den store havn i Fredericia, var der mange virksomheder, som fik interesse for området.

I dag har store virksomheder som Veksø, Arlas ostemejeri samt adskillige internationale transportvirksomheder og Post Danmarks pakkecenter hjemme i Taulov. Desuden har DSB bygget en stor kombiterminal til godstransport.

Fremtiden og drømmene


Det store industriområde DanmarkC, hvor Fredericia Kommune i disse år sælger enorme grundarealer, er placeret mellem Taulov og Erritsø; 6 mio. m² erhvervsjord er sat til salg, og kommunen har nu tre år i træk været den kommune i Danmark, som har solgt mest [Kilde mangler].

Den centrale placering og infrastrukturen har desuden givet anledning til ønsker om at bygge Ikea, superstadion og sygehus for hele Trekantområdet i Taulov, men på daværende tidspunkt (2010), tydede det ikke på at disse ønsker ville blive realiseret. Ej heller i dag.

Området har i de senere år også oplevet en stor udbygning i form af nye boligområder. Placeringen ved motorveje i alle retninger har gjort det attraktivt at bo i området, og mange pendler i dag til jobs i andre byer

“Du kan ikke gøre nogen en vennetjeneste for tidligt

for man ved aldrig hvor tidligt det er for sent?” –

Peter Plys

Nyheder

06-2019

Hej Alle

Tak for en god arbejdsweekend.

Der var desværre ikke så mange der mødte op, men dem der gjorde knoklede virkelig for fællesskabet.

Der blev fældet en del af det levende hegn ved Engelundsvej. Det ligger nu og venter på at blive slæbt det sidste stykke om til Sankt Hans pladsen.

Der blev malet i lange baner: Gyngestativer, legeplads mod øst og borde bænke, samt fodbold mål.

Vi startede med rundstykker 0900 til 0930.

Arbejde fra 0930 til 1330, for derefter at afslutte dagen med pølser og øl/vand samt dejlig kage. (tak Lene 😊 )

Tak for en god dag


06-2019

Sankt Hans søndag den 23. juni - se under arrangementer


I kan nu følge med i bestyrelsens arbejde ved at se referater nederst på siden her.

Opkrævning administreres nu af vores    externe bogholderi, Quickaccounting.

Evt. spørgsmål kan rettes til dem på:

76 240 100 eller hm@qac.dk

Eller til bestyrelsen på: info@professorkvarteret.dk

 


 


 
.