Historie


Grundejerforeningen Professorkvarteret

Taulov


Taulovs historie

Hentet fra Wikipedia

Taulov

Region:Region Syddanmark

Kommune:Fredericia Kommune

Sogn:Taulov Sogn

Postnr.:7000 Fredericia

Demografi

Taulov by:3.367 (2013)

Kommunen:50.374 (2013)

 

Hjemmeside:www.fredericia.dkTaulov (tidl. Tavlov) er en by i Sydjylland med 3.367 indbyggere (2013), beliggende 10 kilometer sydvest for Fredericia. Den er delt i to dele af Taulovmotorvejen mellem Fredericia og Kolding, som åbnede i 1970. Taulov befinder sig i Fredericia Kommune og hører til Region Syddanmark.

Historie [redigér]


Bopladser ved Taulov kan dateres 2.500 år tilbage i historien. Taulov Kirke er fra 1200-tallet, og blev totalrenoveret i 1999. Det ligger på et af områdets højeste punkter ved kanten til Elbodalen.

Området har haft stor betydning for beskyttelsen af Kolding Fjord. Slottet Høneborg, som i dag kun er en lille bakke, spillede en vigtig rolle i dette.

Efter grundlæggelsen af Fredericia i 1650 og kongens forsøg på at skaffe borgere til hans nye by, blev området omkring Taulov mere eller mindre forladt. Først da jernbanen kom i 1860'erne skete der igen noget i byen, dog mere end en km fra den oprindelige gamle by. Udviklingen skete dog langsomt, men efter motorvejens indvielse gik det stærkt. På grund af den centrale placering i Danmark samt den store havn i Fredericia, var der mange virksomheder, som fik interesse for området.

I dag har store virksomheder som Veksø, Arlas ostemejeri samt adskillige internationale transportvirksomheder og Post Danmarks pakkecenter hjemme i Taulov. Desuden har DSB bygget en stor kombiterminal til godstransport.

Fremtiden og drømmene


Det store industriområde DanmarkC, hvor Fredericia Kommune i disse år sælger enorme grundarealer, er placeret mellem Taulov og Erritsø; 6 mio. m² erhvervsjord er sat til salg, og kommunen har nu tre år i træk været den kommune i Danmark, som har solgt mest [Kilde mangler].

Den centrale placering og infrastrukturen har desuden givet anledning til ønsker om at bygge Ikea, superstadion og sygehus for hele Trekantområdet i Taulov, men på daværende tidspunkt (2010), tydede det ikke på at disse ønsker ville blive realiseret. Ej heller i dag.

Området har i de senere år også oplevet en stor udbygning i form af nye boligområder. Placeringen ved motorveje i alle retninger har gjort det attraktivt at bo i området, og mange pendler i dag til jobs i andre byer

“Du kan ikke gøre nogen en vennetjeneste for tidligt

for man ved aldrig hvor tidligt det er for sent?” –

Peter Plys

Nyheder

08-2018

Arbejdsdag i professorkvarteret Lørdag den 8. september - se under arrangementer


06-2018

Sankt Hans lørdag den 23. juni


03-2018

Referat fra generalforsamling er omdelt.


03-2018

Indkaldelse til vores ordinære generalforsamling omdeles i dagene 20-22. marts 2018, så hold øje med din postkasse.

Se dato og tidspunkt og dagsorden under arrangementer.


12-2017

Børup Vandværk har henvendt sig og meddelt, at der i 2018 arbejdes med at få installeret et anlæg, som kan gøre vores vand blødere dvs. minimere kalkindholdet. Bestyrelsen vil være i løbende dialog med vandværket, og der opdateres med nyt her og på vores facebook gruppe.I kan nu følge med i bestyrelsens arbejde ved at se referater nederst på siden her.

Opkrævning administreres nu af vores    externe bogholderi, Quickaccounting.

Evt. spørgsmål kan rettes til dem på:

76 240 100 eller hm@qac.dk

Eller til bestyrelsen på: info@professorkvarteret.dk

 


 


 
.